Poniższe menu jest jedynie ofertą przykładową – do każdego wesela podchodzimy indywidualnie.

Menu weselne 180 PLN/os 

Powitanie Młodej Pary chlebem i solą

Wino musujące dla gości weselnych

 

Obiad

Zupa

Rosół drobiowo – wołowy z makaronem 

Danie główne

Mięsa /5 rodzajów do wyboru, 2,5 kawałka na osobę/

Rolada wieprzowa

Rolada z udka kurzego z cebulką i świeżym tymiankiem

Tradycyjny schabowy

Pałki z kurczaka panierowane w sezamie

Filet drobiowy z grilla z brzoskwinią i serem camembert

Pieczony karczek wieprzowy w aromacie z rozmarynu

Devolay z kostką z masłem i z zieloną pietruszką

A’la davolay z kostką, szpinakiem i fetą

Sakwy z indyka nadziewane słonecznikiem i orzechami na miodzie 

Dodatki skrobiowe

Kluski śląskie

Ziemniaki z koperkiem i masłem

Sos pieczeniowy

Dodatki warzywne / 4 do wyboru/

Kapusta czerwona z boczkiem i cebulką

Buraczki z dodatkiem chrzanu

Kapusta pekińska z czerwoną fasolką na majonezie

Marchew z mandarynką

Seler z rodzynkami na śmietance

Mizeria na jogurcie z koperkiem

Deser

Tort weselny /dodatkowo płatny/

Patery ciast

Drobne ciasteczka

Owoce

Kawa z mlekiem /bez ograniczeń/

Herbata /bez ograniczeń/

Zimna płyta

Pasztet drobiowy z wątróbką i grzybami

Schab nadziewany kiełbasą chorizo

Indyk nadziewany morelami glazurowany miodem

Szynka wędzona

Kabanosy

Salami

Sery żółte

Sery pleśniowe

Ozorki

Śledź w oleju lnianym

Galaretka wieprzowa z golonką

Tymbalik z drobiu  z jajkiem

Caprese z blanszowanych pomidorów i mozzarelli z listkami bazylii

Melon z wędzonym łososiem

Sałatka jarzynowa

Sałatka z gyrosem drobiowym

Marynaty

Masło

Pieczywo mieszane 

Kolacja I

Mięsa z obiadu

Szaszłyki drobiowe lub filet z łososia

Mix sałat z warzywami

Kluseczki opiekane

Frytki 

Kolacja II

Bogracz z kluseczkami

Boeuf strogonow

Barszcz czerwony z pasztecikiem z ciasta francuskiego lub krokietem

 

****************************************

Menu weselne 210,00 PLN/os

Powitanie Młodej Pary chlebem i solą

Wino musujące dla gości weselnych

Obiad

Zupa/ 1 do wyboru/

Rosół drobiowo – wołowy z makaronem

Krem z maślaków skropiony truflową oliwą

Krem z selera skropiony oliwą z orzechów laskowych

Danie główne

/5 rodzajów do wyboru, 3 kawałki na osobę/

Rolada wołowa,

Rolada wieprzowa

Rolada z udka kurczaka z kurkami

Udko kacze marynowane w gruszkach z goździkiem

Polędwiczka wieprzowa faszerowana papryką i kaparami

Tradycyjny schabowy

Filet drobiowy z grilla z brzoskwinią i serem camembert

Delikatne sakwy z indyka ze szpinakiem i gorgonzolą 

Dodatki skrobiowe

Kluski śląskie,

Ziemniaki z masłem i koperkiem

Ziemniaki pieczone z czosnkiem i rozmarynem 

Dodatki warzywne/ 4 do wyboru/

Kapusta czerwona z boczkiem i cebulką

Buraczki z dodatkiem chrzanu

Kapusta pekińska z czerwoną fasolką na majonezie

Marchew z mandarynką

Seler z rodzynkami na śmietance

Mizeria na jogurcie z koperkiem

Bukiet warzyw blanszowanych z migdałami

Kapusta biała gotowana z czosnkiem i koperkiem 

Deser

Tort weselny /dodatkowo płatny/

Patery ciast, drobne ciasteczka, owoce

Kawa z mlekiem/ bez ograniczeń/

Herbata /bez ograniczeń/

Zimna płyta

Pasztet drobiowy z wątróbką i grzybami

Schab nadziewany kiełbasą chorizo

Rolada boczkowa marynowana w musztardzie dijon

Polędwiczka wieprzowa nadziewana suszoną śliwką

Kabanosy, szynka wędzona, salami,

sery żółte, sery pleśniowe

Roladka serowa z pieczarkami i świeżym tymiankiem

Ozorki w galarecie, szynka rolowana z blanszowaną porą w auszpiku

Tymbalik z kurczaka z jajkiem,

Caprese z blanszowanych pomidorów i mozzarelli z listkami bazylii

Śledzie z cebulką skropione olejem lnianym

Carpaccio z łososia marynowanego w soli morskiej

Sałatka z ryżem, brzoskwinią i kurczakiem na majonezie

Sałatka śląska

Galaretka wieprzowa z golonka

Marynaty

Masło

Pieczywo mieszane

Kolacja I

Mięsa z obiadu

Devolay z masłem i zieloną pietruszką lub Filet z łososia aromatyzowany bazylią

Sałatka grecka

Kluseczki panierowane

Frytki

Kolacja II /1 do wyboru/

Bogracz z kluseczkami

Jałowcowy gulasz z dzika

Boeuf strogonow

Kolacja III

Barszcz czerwony z pasztecikiem z ciasta francuskiego lub krokietem

Napoje

Sok owocowy, Woda mineralna z cytryną 0,5 L/ os

 

***********************************************

 

Menu weselne 240 PLN/os

Powitanie Młodej Pary chlebem i solą

Wino musujące dla gości weselnych

 

Obiad

Zupa /1 do wyboru/

Rosół z 3 rodzajów mięsa /kaczka, kurczak, wołowina/ z makaronem

Krem z borowika z ziołowym omletem

Zabielany bulion z królika z estragonem i pulpecikami

Krem z korzenia pietruszki z duszonymi jabłkami

Danie główne

Mięsa /5 rodzajów do wyboru, 3 kawałki na osobę/

Rolada wołowa

Pierś gęsia w majeranku

Rolada z udka kurczaka z kurkami

Pierś i udko kacze marynowane w gruszkach z goździkiem

Polędwiczka wieprzowa faszerowana papryką i kaparami

Sakwy ze schabu z suszonym pomidorem

Pierś z kurczaka po parysku

Filet drobiowy z grilla z brzoskwinią i serem camembert

Pierś z kurczaka z kostką owinięty szynką parmeńską

Udziec z indyka nadziewany pistacjami

Kule z piersi z indyka ze szpinakiem i gorgonzolą

Dodatki skrobiowe

Kluski śląskie

Ziemniaki z masłem i koperkiem

Ziemniaki pieczone z czosnkiem i rozmarynem

Sos pieczeniowy

Sos z grzybów leśnych

Dodatki warzywne / 4 do wyboru/

Kapusta czerwona z boczkiem i cebulką

Buraczki z dodatkiem chrzanu

Kapusta pekińska z czerwoną fasolką na majonezie

Marchew z mandarynką

Seler z rodzynkami na śmietance

Mizeria na jogurcie z koperkiem

Bukiet warzyw blanszowanych z migdałami

Kapusta biała gotowana z czosnkiem i koperkiem

Deser

Tort weselny /dodatkowo płatny/

Fontanna czekoladowa z owocami

Patery ciast

Drobne ciasteczka

Owoce

Kawa z mlekiem /bez ograniczeń/

Herbata /bez ograniczeń/

Zimna płyta

Pasztet z dzika z borówkami

Rolada boczkowa marynowana w musztardzie dijon

Schab nadziewany kiełbasą chorizo

Polędwiczka wieprzowa nadziewana suszoną śliwką

Kabanosy

Szynka wędzona wieprzowa

Baleron

Salami

Talerz serów i roladek serowych

Różyczki z łososia marynowanego w soli morskiej

Ptysie z nadzieniem z krewetek na majonezie

Płatki cielęciny skropione dresingiem z tuńczyka

Caprese z blanszowanych pomidorów i mozzarelli z listkami bazylii

Śledzie z cebulką skropione olejem lnianym

Ozorki wieprzowe w galarecie

Szynka rolowana z blanszowaną porą w auszpiku

Tymbalik z kurczaka z jajkiem

Jajka z tatarem ze śledzia w sosie ananasowym

Filet z dorsza w jarzynach

Sałatka cesarska z kurczakiem i parmezanem

Sałatka z ziemniaków, czerwonej cebuli i ogórka z wędzonym pstrągiem

Marynaty

Masło

Pieczywo mieszane

Kolacja I

Mięsa z obiadu

Udziec wieprzowy glazurowany miodem i musztardą francuską serwowany przez kucharza

Kapusta ziemniaczana z wędzonym boczkiem

Mix ziemniaczany

Kolacja II / 1 do wyboru/

Bogracz z kluseczkami

Jałowcowy gulasz z dzika

Boeuf strogonow

Żurek na wędzonce z jajkiem

Kolacja III

Barszcz czerwony z pasztecikiem z ciasta francuskiego lub krokietem

Napoje

Sok owocowy, woda mineralna z cytryną 1L/ os

Napoje gazowane Coca Cola 0,2L – 2 szt/ os