Poniższe menu jest jedynie ofertą przykładową.
Do każdego wesela podchodzimy indywidualnie.
MENU WESELNE 320 PLN/os
Powitanie Młodej Pary chlebem i solą
Wino musujące dla gości weselnych
Obiad
Zupa
/ 1 do wyboru /
Rosół drobiowo – wołowy z makaronem
Krem z warzyw z omletem ziołowym
Danie Główne
/ 4 rodzaje do wyboru / 2 porcje na osobę
Rolada wieprzowa
Polędwiczki wieprzowe sous vide
Schab po szwajcarsku
Kotlet schabowy panierowany
Pieczony karczek z pieca
Policzki wołowe
Rolada z udka kurzego z pieczarkami
Devolay z masłem
Kule drobiowe panierowane z warzywami
Filet drobiowy z pomidorem i serem
Nuggetsy z kurczaka
Dodatki skrobiowe
Kluski śląskie
Ziemniaki z koperkiem i masłem
Sos pieczeniowy
Dodatki warzywne / 4 do wyboru/
Kapusta czerwona z boczkiem i cebulką
Sałatka z buraczków
Kapusta pekińska z czerwoną fasolką na lekkim sosie
Marchew z mandarynką
Seler z rodzynkami na śmietance
Kapusta biała gotowana z czosnkiem i koperkiem
Mizeria na jogurcie z koperkiem
Buraczki glazurowane w miodzie
Bukiet warzyw blanszowanych z migdałami
Deser
Tort weselny (dodatkowo płatny według wyceny indywidualnej)
Patery ciast (3 rodzaje ciast – 1,5 porcji/os)
Drobne ciasteczka
Owoce
Kawa, herbata – bez ograniczeń
Zimna płyta
Półmisek zimnych mięs pieczonych:
-Schab nadziewany kiełbasą chorizo i śliwką
-Indyk nadziewany morelami, glazurowany miodem
-Polędwiczka wieprzowa nadziewana suszoną śliwką
Sery żółte, pleśniowe, roladki serowe
Śledź w oleju lnianym
Półmisek przekąsek (panierowane fileciki z kurczaka, serki camembert, tortille) z sosem
Galaretka wieprzowa z golonką
Tymbalik z drobiu z jajkiem
Caprese z pomidorów i mozzarelli z listkami bazylii
Sałatka brokułowa ze słonecznikiem
Sałatka z makaronu prażonego z kurczakiem
Marynaty
Masło, Pieczywo mieszane
Kolacja I /1 porcja na osobę /
Filet drobiowy z pomidorem i mozzarellą
Plastry z indyka z warzywami
Filet po parysku
Sałatka grecka z serem feta
Kluseczki opiekane, ziemniaki opiekane, frytki
Lub
Udziec wieprzowy serwowany na Sali przez szefa kuchni
Kapusta zasmażana
Kluseczki opiekane, ziemniaki opiekane, frytki
Kolacja II/ 1 do wyboru /
Barszcz czerwony z pasztecikiem z ciasta francuskiego lub krokietem
Gulasz wieprzowy
******************************************************************************
MENU WESELNE 370 PLN/os
Powitanie Młodej Pary chlebem i solą
Wino musujące dla gości weselnych
Obiad
Zupa
/ 1 do wyboru /
Rosół drobiowo – wołowy z makaronem
Krem z warzyw z omletem ziołowym
Krem z grzybów leśnych
Danie Główne
/ 5 rodzajów do wyboru / 2,5 porcji na osobę
Rolada wieprzowa
Rolada wołowa
Schab po szwajcarsku
Rolada z udka kurzego z pieczarkami
Policzki wołowe
Devolay z masłem i z zieloną pietruszką
Roladka ze szpinakiem i fetą
Filet drobiowy z pomidorem i serem
Indyk ze szpinakiem
Nuggetsy z kurczaka
Pieczony karczek z pieca
Filet z łososia pieczony podany na białym sosie
Dodatki skrobiowe
Kluski śląskie
Ziemniaki z koperkiem i masłem
Sos pieczeniowy
Dodatki warzywne / 4 do wyboru/
Kapusta czerwona z boczkiem i cebulką
Sałatka z buraczków
Kapusta pekińska z czerwoną fasolką na lekkim sosie
Marchew z mandarynką
Seler z rodzynkami na śmietance
Kapusta biała gotowana z czosnkiem i koperkiem
Mizeria na jogurcie z koperkiem
Buraczki glazurowane w miodzie
Bukiet warzyw blanszowanych z migdałami
Deser
Tort weselny (dodatkowo płatny według wyceny indywidualnej)
Patery ciast (3 rodzaje ciast – 1,5 porcji/os)
Drobne ciasteczka
Owoce
Kawa, herbata – bez ograniczeń
Zimna płyta
Półmisek zimnych mięs pieczonych:
-Schab nadziewany kiełbasą chorizo i śliwką
-Indyk nadziewany morelami, glazurowany miodem
-Polędwiczka wieprzowa nadziewana suszoną śliwką
Pasztet staropolski z żurawiną
Sery żółte, pleśniowe, roladki serowe
Śledź w oleju lnianym lub Śledź pod pierzynką
Półmisek przekąsek (panierowane fileciki z kurczaka, serki camembert, tortille) z sosem
Galaretka wieprzowa z golonką
Tymbalik z drobiu z jajkiem
Caprese z pomidorów i mozzarelli z listkami bazylii
Różyczki z wędzonego łososia
Sałatka brokułowa ze słonecznikiem
Sałatka z prażonego makaronu z kurczakiem
Marynaty
Masło, Pieczywo mieszane
Kolacja I
/1 porcja na osobę /
Filet drobiowy z pomidorem i mozzarellą
Plastry z indyka z warzywami
Filet po parysku
Schab po szwajcarsku
Sałatka grecka z serem feta
Kluseczki opiekane, ziemniaki opiekane, frytki
Lub
Udziec wieprzowy serwowany na Sali przez szefa kuchni
Kapusta zasmażana
Kluseczki opiekane, ziemniaki opiekane, frytki
Kolacja II
/ 1 do wyboru /
Gulasz wieprzowy
Bogracz z kluseczkami
Boeuf strogonow
Kolacja III
/ 1 do wyboru /
Barszcz czerwony z pasztecikiem z ciasta francuskiego lub krokietem
Napoje zimne:
Woda mineralna w karafkach z cytryną 0,5l/osoba
Soki owocowe (jabłko, pomarańcza) 0,5l/ osoba
******************************************************************************
MENU WESELNE 430 PLN/os
Powitanie Młodej Pary chlebem i solą
Wino musujące dla gości weselnych
Obiad
Zupa
/ 1 do wyboru /
Rosół z 3 rodzajów mięsa /kaczka,kurczak,wołowina/ z makaronem
Krem z borowika z ziołowym omletem
Krem z białych warzyw z jajkiem poche
Danie Główne
Mięsa /5 rodzajów do wyboru, 2,5 porcji na osobę/
Rolada wołowa
Rolada wieprzowa
Policzki wołowe
Rolada z udka kurczaka z kurkami
Pierś kacza confit
Udko kacze confit
Polędwiczka wieprzowa faszerowana papryką i kaparami
Sakwy ze schabu z suszonym pomidorem
Pierś z kurczaka po parysku
Filet drobiowy z grilla z pomidorem i serem camembert
Filet z indyka nadziewany szpinakiem i fetą
Dodatki skrobiowe
Kluski śląskie
Ziemniaki z masłem i koperkiem
Sos pieczeniowy
Dodatki warzywne / 4 do wyboru/
Kapusta czerwona z boczkiem i cebulką
Sałatka z buraczków
Kapusta pekińska z czerwoną fasolką na lekkim sosie
Marchew z mandarynką
Seler z rodzynkami na śmietance
Kapusta biała gotowana z czosnkiem i koperkiem
Mizeria na jogurcie z koperkiem
Buraczki glazurowane w miodzie
Bukiet warzyw blanszowanych z migdałami
Deser
Tort weselny(dodatkowo płatny według wyceny indywidualnej)
Fontanna czekoladowa z owocami
Patery ciast (3 rodzaje ciast – 1,5 porcji/os)
Drobne ciasteczka
Owoce
Kawa /bez ograniczeń/
Herbata /bez ograniczeń/
Zimna płyta
Półmisek zimnych mięs pieczonych:
– Indyk nadziewany morelą
– Schab nadziewany kiełbasą chorizo
– Polędwiczka wieprzowa nadziewana suszoną śliwką
Talerz serów i roladek serowych
Różyczki z łososia wędzonego
Ptysie nadziewane farszem z szyjek rakowych
Caprese z blanszowanych pomidorów i mozzarelli z listkami bazylii
Śledzie z cebulką skropione olejem lnianym
Ozorki wieprzowe w galarecie
Tymbalik z drobiu z jajkiem
Półmisek przekąsek panierowanych ( kalafiorki, camembert, fileciki drobiowe ) z sosem
Filet z dorsza w jarzynach
Sałatka cesarska z kurczakiem i parmezanem
Sałatka śląska warzywna
Marynaty
Masło, Pieczywo mieszane
Kolacja I
/1 porcja na osobę /
Filet drobiowy z pomidorem i mozzarellą
Plastry z indyka z warzywami
Filet po parysku
Schab po szwajcarsku
Sałatka grecka z serem feta
Kluseczki opiekane, ziemniaki opiekane, frytki
Lub
Udziec wieprzowy serwowany przez szefa kuchni
Kapusta zasmażana z wędzonym boczkiem
Kluseczki opiekane, ziemniaki opiekane, frytki
Kolacja II
/ 1 do wyboru/
Bogracz z kluseczkami
Jałowcowy gulasz z dzika
Boeuf strogonow
Kolacja III
/ 1 do wyboru/
Barszcz czerwony z pasztecikiem z ciasta francuskiego lub krokietem
Żurek na wędzonce z jajkiem i kiełbasą
Napoje zimne:
Woda mineralna w karafkach z cytryną 0,5l/osoba
Soki owocowe (jabłko, pomarańcza) 0,5l/ osoba
Napoje gazowane /coca-cola, fanta, sprite 0,25l/ 2szt/ osoba
Dodatkowo płatne:
*Korkowe 10zł/osoba dorosła
*Krojenie własnego tortu 5 zł/os
*Napoje dodatkowo płatne:
– Coca-cola, fanta, sprite, tonic 0,25l – 11 zł
– Coca-cola, fanta, sprite, tonic 0,5l -17 zł
– Woda z cytryną 1l – 13 zł
– Sok jabłkowy/ pomarańczowy 1l -19 zł
Wino białe lub czerwone Premio but 0,75L- 55 zł
Wódka Wyborowa, Pan Tadeusz but 0,5L- 60 zł
Wódka Baczewski, Finlandia but 0,5L- 75 zł
Piwo Lane 0,5L-15 zł
Dzieci 0-3 lat – bezpłatnie
Dzieci 3-7 lat – 50%