Poniższe menu jest jedynie ofertą przykładową – do każdego wesela podchodzimy indywidualnie.

Menu weselne 190 PLN/os

 Powitanie Młodej Pary chlebem i solą

Wino musujące dla gości weselnych

 

Obiad

Zupa /1 do wyboru/

Rosół drobiowo – wołowy z makaronem

Krem z warzyw

 

Danie główne

Mięsa /5 rodzajów do wyboru, 2 kawałki na osobę/

Rolada wieprzowa

Rolada z udka kurzego z pieczarkami

Policzki wołowe

Devolay z masłem i z zieloną pietruszką

Roladka ze szpinakiem i feta

Filet drobiowy

Indyk ze szpinakiem

Nuggetsy z kurczaka

Pieczony karczek z pieca

 

Dodatki skrobiowe

Kluski śląskie

Ziemniaki z koperkiem i masłem

Sos pieczeniowy

 

Dodatki warzywne / 4 do wyboru/

Kapusta czerwona z boczkiem i cebulką

Buraczki z dodatkiem chrzanu

Kapusta pekińska z czerwoną fasolką na lekkim sosie

Marchew z mandarynką

Seler z rodzynkami na śmietance

Kapusta biała gotowana lub surówka

Pietruszka z orzechami na smietance

                                                                                      

Deser

Tort weselny /dodatkowo płatny/

Patery ciast

Drobne ciasteczka

Owoce

Kawa /bez ograniczeń/

Herbata /bez ograniczeń/

 

Zimna płyta

Półmisek zimnych mięs pieczonych

Schab nadziewany kiełbasą chorizo i śliwką

Indyk nadziewany morelami glazurowany miodem

Polędwiczka wieprzowa nadziewana suszoną śliwką

Sery żółte, pleśniowe, roladki serowe

Śledź w oleju lnianym

Galaretka wieprzowa z golonką

Tymbalik z drobiu  z jajkiem

Caprese z pomidorów i mozzarelli z listkami bazylii

Różyczki z wędzonego łososia

Sałatka brokułowa ze słonecznikiem

Sałatka z makaronu prażonego z kurczakiem

Marynaty

Masło

Pieczywo mieszane

 

Kolacja I /1 porcja na osobę/

Filet drobiowy z pomidorem i mozzarellą

Plastry z indyka z warzywami

Filet po parysku

Sałatka grecka z serem feta

Kluseczki opiekane

Frytki

Ziemniaki opiekane

 

Kolacja II /1 do wyboru/

Barszcz czerwony z pasztetem lub krokietem

Gulasz wieprzowy

Bogracz

Boeuf stfogonow

 

****************************************

Menu weselne 220 PLN/os

Powitanie Młodej Pary chlebem i solą

Wino musujące dla gości weselnych

 

Obiad

Zupa /1 do wyboru/

Rosół drobiowo – wołowy z makaronem
Krem z warzyw
Krem z grzybów leśnych

 

Danie główne

Mięsa /5 rodzajów do wyboru, 2,5 porcji na osobę/

Rolada wołowa / wieprzowa

Roladka z udka kurzego z pieczarkami
Policzki wołowe

Devolay z masłem i z zieloną pietruszką

Roladka ze szpinakiem i fetą

Udko kacze / pierś kacza

Indyk ze szpinakiem

Indyk z orzechami

Pieczony karczek z pieca

Filet z łososia pieczony podany na białym sosie

 

Dodatki skrobiowe

Kluski śląskie

Ziemniaki z koperkiem i masłem

Sos pieczeniowy

 

Dodatki warzywne / 4 do wyboru/

Kapusta czerwona z boczkiem i cebulką

Buraczki z dodatkiem chrzanu

Kapusta pekińska z czerwoną fasolką na lekkim sosie

Marchew z mandarynką

Seler z rodzynkami na śmietance

Kapusta biała gotowana lub surówka
Pietruszka z orzechami na śmietance

 

Deser

Tort weselny /dodatkowo płatny/

Patery ciast

Drobne ciasteczka

Owoce

Kawa /bez ograniczeń/

Herbata /bez ograniczeń/

 

Zimna płyta

Półmisek zimnych mięs

Schab nadziewany kiełbasą chorizo, śliwką

Indyk nadziewany morelami glazurowany miodem

Polędwiczka wieprzowa nadziewana suszoną śliwką

Sery żółte, pleśniowe, roladki serowe
Śledź w oleju lnianym

Galaretka wieprzowa z golonką

Tymbalik z drobiu  z jajkiem

Caprese z pomidorów i mozzarelli z listkami bazylii

Różyczki z wędzonego łososia

Sałatka brokułowa ze słonecznikiem

Sałatka z makaronu prażonego z kurczakiem

Marynaty

Masło

Pieczywo mieszane

 

Kolacja I  /1 porcja/osoba/
Filet drobiowy z pomidorem i mozzarellą

Plastry z indyka z warzywami

Filet po parysku
Sałatka grecka z serem feta
Kluseczki opiekane

Frytki
Ziemniaki opiekane

 

Kolacja II /1 do wyboru/

Gulasz wieprzowy
Bogracz
Boeuf strogonow

 

Kolacja III

Barszcz czerwony z pasztetem lub krokietem

 

Napoje zimne:

Woda mineralna w karafkach z cytryną 0,5l/osoba
Soki owocowe (jabłko, pomarańcza) 0,5l/ osoba

 

***********************************************

 

Menu weselne 250 PLN/os

Powitanie Młodej Pary chlebem i solą

Wino musujące dla gości weselnych

 

Obiad

Zupa /1 do wyboru/

Rosół z 3 rodzajów mięsa /kaczka, kurczak, wołowina/ z makaronem

Krem z borowika z ziołowym omletem

Krem z korzenia pietruszki z jajkiem poche

 

Danie główne

Mięsa /5 rodzajów do wyboru, 3 kawałki na osobę/

Rolada wołowa

Pierś gęsia w majeranku

Rolada z udka kurczaka z kurkami

Pierś i udko kacze confit

Polędwiczka wieprzowa faszerowana papryką i kaparami

Sakwy ze schabu z suszonym pomidorem

Pierś z kurczaka po parysku

Filet drobiowy z grilla z pomidorem i serem camembert

Pierś z kurczaka z kostką owinięty szynką parmeńską

Udziec z indyka nadziewany pistacjami

Kule z piersi z indyka ze szpinakiem i gorgonzolą

 

 Dodatki skrobiowe

Kluski śląskie

Ziemniaki z masłem i koperkiem

Ziemniaki pieczone z czosnkiem i rozmarynem

Sos pieczeniowy

Sos z grzybów leśnych

 

Dodatki warzywne / 4 do wyboru/

Kapusta czerwona z boczkiem i cebulką

Buraczki z dodatkiem chrzanu

Buraczki glazurowane w miodzie

Kapusta pekińska z czerwoną fasolką na lekkim sosie

Marchew z mandarynką

Seler z rodzynkami na śmietance

Mizeria na jogurcie z koperkiem

Bukiet warzyw blanszowanych z migdałami

Kapusta biała gotowana z czosnkiem i koperkiem

 

Deser

Tort weselny /dodatkowo płatny/

Fontanna czekoladowa z owocami

Patery ciast

Drobne ciasteczka

Owoce

Kawa /bez ograniczeń/

Herbata /bez ograniczeń/

 

Zimna płyta

Pasztet z dzika z borówkami

Rolada boczkowa marynowana w musztardzie dijon

Schab nadziewany kiełbasą chorizo

Polędwiczka wieprzowa nadziewana suszoną śliwką

Kabanosy

Szynka wędzona wieprzowa

Baleron

Salami

Talerz serów i roladek serowych

Różyczki z łososia wędzonego

Ptysie z nadzieniem

Caprese z blanszowanych pomidorów i mozzarelli z listkami bazylii

Śledzie z cebulką skropione olejem lnianym

Ozorki wieprzowe w galarecie

Szynka rolowana z musem chrzanowym w auszpiku

Tymbaliki z kurczaka z jajkiem

Filet z dorsza w jarzynach

Sałatka cesarska z kurczakiem i parmezanem

Sałatka z ziemniaków, czerwonej cebuli i ogórka z wędzonym pstrągiem

Marynaty

Masło

Pieczywo mieszane

 

Kolacja I /do wyboru/

Udziec wieprzowy glazurowany miodem i musztardą francuską serwowany przez kucharza

Kapusta zasmażana z wędzonym boczkiem

Mix ziemniaczany


Lub

(serwowane wieloporcjowo na półmiskach 1,5 porcji/ osoba, 2 rodzaje,

dodatkowo mięso z obiadu)

Filet drobiowy z pomidorem i mozzarellą

Plastry z indyka z warzywami

Filet po parysku

Devolay z masłem

Sałatka grecka z serem feta

Kluseczki opiekane

Frytki

Ziemniaki opiekane

 

Kolacja II / 1 do wyboru/

Bogracz z kluseczkami

Jałowcowy gulasz z dzika

Boeuf strogonow

Żurek na wędzonce z jajkiem

 

Kolacja III

Barszcz czerwony z pasztecikiem z ciasta francuskiego lub krokietem

 

Napoje zimne:

Woda mineralna w karafkach z cytryną 0,5l/ osoba

Soki owocowe (jabłko, pomarańcza) 0,5l/ osoba

Napoje gazowane /coca-cola, fanta, sprite 0,25l/ 2szt/ osoba