Poniższe menu jest jedynie ofertą przykładową.

Do każdego wesela podchodzimy indywidualnie.

MENU WESELNE 290 PLN/os

Powitanie Młodej Pary chlebem i solą

Wino musujące dla gości weselnych

 

Obiad

Zupa
/ 1 do wyboru /

Rosół drobiowo – wołowy z makaronem

Krem z warzyw z omletem ziołowym

Danie Główne

/ 4 rodzaje do wyboru / 2 porcje na osobę

Rolada wieprzowa

Polędwiczki wieprzowe sous vide

Schab po szwajcarsku

Kotlet schabowy panierowany

Pieczony karczek z pieca

Policzki wołowe

Rolada z udka kurzego z pieczarkami

Devolay z masłem

Kule drobiowe panierowane z warzywami

Filet drobiowy z pomidorem i serem

Nuggetsy z kurczaka      

Dodatki skrobiowe

Kluski śląskie

Ziemniaki z koperkiem i masłem

Sos pieczeniowy

 

Dodatki warzywne / 4 do wyboru/

Kapusta czerwona z boczkiem i cebulką

Sałatka z buraczków

Kapusta pekińska z czerwoną fasolką na lekkim sosie

Marchew z mandarynką

Seler z rodzynkami na śmietance

Kapusta biała gotowana z czosnkiem i koperkiem

Mizeria na jogurcie z koperkiem

Buraczki glazurowane w miodzie

Bukiet warzyw blanszowanych z migdałami

Deser

Tort weselny (dodatkowo płatny według wyceny indywidualnej)

Patery ciast (3 rodzaje ciast – 1,5 porcji/os)

Drobne ciasteczka

Owoce

Kawa, herbata – bez ograniczeń

Zimna płyta

Półmisek zimnych mięs pieczonych:

-Schab nadziewany kiełbasą chorizo i śliwką

-Indyk nadziewany morelami, glazurowany miodem

-Polędwiczka wieprzowa nadziewana suszoną śliwką

Sery żółte, pleśniowe, roladki serowe

Śledź w oleju lnianym

Półmisek przekąsek (panierowane fileciki z kurczaka, serki camembert, tortille) z sosem

Galaretka wieprzowa z golonką

Tymbalik z drobiu z jajkiem

Caprese z pomidorów i mozzarelli z listkami bazylii

Sałatka brokułowa ze słonecznikiem

Sałatka z makaronu prażonego z kurczakiem

Marynaty

Masło, Pieczywo mieszane

Kolacja I /1 porcja na osobę /

Filet drobiowy z pomidorem i mozzarellą

Plastry z indyka z warzywami

Filet po parysku

Sałatka grecka z serem feta

Kluseczki opiekane, ziemniaki opiekane, frytki

Lub

Udziec wieprzowy serwowany na Sali przez szefa kuchni

Kapusta zasmażana

Kluseczki opiekane, ziemniaki opiekane, frytki

Kolacja II/ 1 do wyboru /

Barszcz czerwony z pasztecikiem z ciasta francuskiego lub krokietem

Gulasz wieprzowy

******************************************************************************

MENU WESELNE 335 PLN/os

Powitanie Młodej Pary chlebem i solą

Wino musujące dla gości weselnych

 

Obiad

Zupa
/ 1 do wyboru /

Rosół drobiowo – wołowy z makaronem

Krem z warzyw z omletem ziołowym

Krem z grzybów leśnych

 

Danie Główne
/ 5 rodzajów do wyboru / 2,5 porcji na osobę

Rolada wieprzowa

Rolada wołowa

Schab po szwajcarsku

Rolada z udka kurzego z pieczarkami

Policzki wołowe

Devolay z masłem i z zieloną pietruszką

Roladka ze szpinakiem i fetą

Filet drobiowy z pomidorem i serem

Indyk ze szpinakiem

Nuggetsy z kurczaka

Pieczony karczek z pieca

Filet z łososia pieczony podany na białym sosie

 

Dodatki skrobiowe

Kluski śląskie

Ziemniaki z koperkiem i masłem

Sos pieczeniowy

Dodatki warzywne / 4 do wyboru/

Kapusta czerwona z boczkiem i cebulką

Sałatka z buraczków

Kapusta pekińska z czerwoną fasolką na lekkim sosie

Marchew z mandarynką

Seler z rodzynkami na śmietance

Kapusta biała gotowana z czosnkiem i koperkiem

Mizeria na jogurcie z koperkiem

Buraczki glazurowane w miodzie

Bukiet warzyw blanszowanych z migdałami

Deser

Tort weselny (dodatkowo płatny według wyceny indywidualnej)

Patery ciast (3 rodzaje ciast – 1,5 porcji/os)

Drobne ciasteczka

Owoce

Kawa, herbata – bez ograniczeń

 

Zimna płyta

Półmisek zimnych mięs pieczonych:

-Schab nadziewany kiełbasą chorizo i śliwką

-Indyk nadziewany morelami, glazurowany miodem

-Polędwiczka wieprzowa nadziewana suszoną śliwką

Pasztet staropolski z żurawiną

Sery żółte, pleśniowe, roladki serowe

Śledź w oleju lnianym lub Śledź pod pierzynką

Półmisek przekąsek (panierowane fileciki z kurczaka, serki camembert, tortille) z sosem

Galaretka wieprzowa z golonką

Tymbalik z drobiu z jajkiem

Caprese z pomidorów i mozzarelli z listkami bazylii

Różyczki z wędzonego łososia

Sałatka brokułowa ze słonecznikiem

Sałatka z prażonego makaronu z kurczakiem

Marynaty

Masło, Pieczywo mieszane

 

Kolacja I
/1 porcja na osobę /

Filet drobiowy z pomidorem i mozzarellą

Plastry z indyka z warzywami

Filet po parysku

Schab po szwajcarsku

Sałatka grecka z serem feta

Kluseczki opiekane, ziemniaki opiekane, frytki

Lub

Udziec wieprzowy serwowany na Sali przez szefa kuchni

Kapusta zasmażana

Kluseczki opiekane, ziemniaki opiekane, frytki

 

Kolacja II

/ 1 do wyboru /

Gulasz wieprzowy

Bogracz z kluseczkami

Boeuf strogonow

 

Kolacja III

/ 1 do wyboru /

Barszcz czerwony z pasztecikiem z ciasta francuskiego lub krokietem

 

Napoje zimne:

Woda mineralna w karafkach z cytryną 0,5l/osoba
Soki owocowe (jabłko, pomarańcza) 0,5l/ osoba

******************************************************************************

MENU WESELNE 390 PLN/os

Powitanie Młodej Pary chlebem i solą

Wino musujące dla gości weselnych

 

Obiad

Zupa
/ 1 do wyboru /

Rosół z 3 rodzajów mięsa /kaczka,kurczak,wołowina/ z makaronem

Krem z borowika z ziołowym omletem

Krem z białych warzyw  z jajkiem poche

 

Danie Główne
Mięsa /5 rodzajów do wyboru, 2,5 porcji na osobę/

Rolada wołowa

Rolada wieprzowa

Policzki wołowe

Rolada z udka kurczaka z kurkami

Pierś kacza confit

Udko kacze confit

Polędwiczka wieprzowa faszerowana papryką i kaparami

Sakwy ze schabu z suszonym pomidorem

Pierś z kurczaka po parysku

Filet drobiowy z grilla z pomidorem i serem camembert

Filet z indyka nadziewany szpinakiem i fetą

 

Dodatki skrobiowe

Kluski śląskie

Ziemniaki z masłem i koperkiem

Sos pieczeniowy

 

Dodatki warzywne / 4 do wyboru/

Kapusta czerwona z boczkiem i cebulką

Sałatka z buraczków

Kapusta pekińska z czerwoną fasolką na lekkim sosie

Marchew z mandarynką

Seler z rodzynkami na śmietance

Kapusta biała gotowana z czosnkiem i koperkiem

Mizeria na jogurcie z koperkiem

Buraczki glazurowane w miodzie

Bukiet warzyw blanszowanych z migdałami

Deser

Tort weselny(dodatkowo płatny według wyceny indywidualnej)

Fontanna czekoladowa z owocami

Patery ciast (3 rodzaje ciast – 1,5 porcji/os)

Drobne ciasteczka

Owoce

Kawa /bez ograniczeń/

Herbata /bez ograniczeń/

 

Zimna płyta

Półmisek zimnych mięs pieczonych:

– Indyk nadziewany morelą

– Schab nadziewany kiełbasą chorizo

– Polędwiczka wieprzowa nadziewana suszoną śliwką

Talerz serów i roladek serowych

Różyczki z łososia wędzonego

Ptysie nadziewane farszem z szyjek rakowych

Caprese z blanszowanych pomidorów i mozzarelli z listkami bazylii

Śledzie z cebulką skropione olejem lnianym

Ozorki wieprzowe w galarecie

Tymbalik z drobiu z jajkiem

Półmisek przekąsek panierowanych ( kalafiorki, camembert, fileciki drobiowe ) z sosem

Filet z dorsza w jarzynach

Sałatka cesarska z kurczakiem i parmezanem

Sałatka śląska warzywna

Marynaty

Masło, Pieczywo mieszane

 

Kolacja I 

/1 porcja na osobę /

Filet drobiowy z pomidorem i mozzarellą

Plastry z indyka z warzywami

Filet po parysku

Schab po szwajcarsku

Sałatka grecka z serem feta

Kluseczki opiekane, ziemniaki opiekane, frytki

Lub
Udziec wieprzowy serwowany przez szefa kuchni

Kapusta zasmażana z wędzonym boczkiem

Kluseczki opiekane, ziemniaki opiekane, frytki

Kolacja II
/ 1 do wyboru/

Bogracz z kluseczkami

Jałowcowy gulasz z dzika

Boeuf strogonow

 

Kolacja III
/ 1 do wyboru/

Barszcz czerwony z pasztecikiem z ciasta francuskiego lub krokietem

Żurek na wędzonce z jajkiem i kiełbasą

 

Napoje zimne:

Woda mineralna w karafkach z cytryną 0,5l/osoba

Soki owocowe (jabłko, pomarańcza) 0,5l/ osoba

Napoje gazowane /coca-cola, fanta, sprite 0,25l/ 2szt/ osoba

 

 

Dodatkowo płatne:

*Korkowe 10zł/osoba dorosła

*Krojenie własnego tortu 5 zł/os

*Napoje dodatkowo płatne:

– Coca-cola, fanta, sprite, tonic 0,25l – 10zł

– Coca-cola, fanta, sprite, tonic 0,5l -15zł

– Woda z cytryną 1l – 12zł

– Sok jabłkowy/ pomarańczowy 1l -18zł

Wino białe lub czerwone Premio but 0,75L- 50 zł

Wódka Wyborowa, Pan Tadeusz but 0,5L- 55 zł

Wódka Baczewski, Finlandia but 0,5L- 70 zł

Piwo Lane 0,5L-13 zł

Dzieci 0-3 lat – bezpłatnie

Dzieci 3-7 lat – 50%