Poniższe menu jest jedynie ofertą przykładową – do każdego wesela podchodzimy indywidualnie.
Menu weselne 210 PLN/os
Powitanie Młodej Pary chlebem i solą
Wino musujące dla gości weselnych
Obiad
Zupa /1 do wyboru/
Rosół drobiowo – wołowy z makaronem
Krem z warzyw
Danie główne
Mięsa /5 rodzajów do wyboru, 2 kawałki na osobę/
Rolada wieprzowa
Rolada z udka kurzego z pieczarkami
Policzki wołowe
Devolay z masłem i z zieloną pietruszką
Roladka ze szpinakiem i feta
Filet drobiowy
Indyk ze szpinakiem
Nuggetsy z kurczaka
Pieczony karczek z pieca
Dodatki skrobiowe
Kluski śląskie
Ziemniaki z koperkiem i masłem
Sos pieczeniowy
Dodatki warzywne / 4 do wyboru/
Kapusta czerwona z boczkiem i cebulką
Buraczki z dodatkiem chrzanu
Kapusta pekińska z czerwoną fasolką na lekkim sosie
Marchew z mandarynką
Seler z rodzynkami na śmietance
Kapusta biała gotowana lub surówka
Pietruszka z orzechami na śmietance
Deser
Tort weselny /dodatkowo płatny/
Patery ciast
Drobne ciasteczka
Owoce
Kawa /bez ograniczeń/
Herbata /bez ograniczeń/
Zimna płyta
Półmisek zimnych mięs pieczonych:
-Schab nadziewany kiełbasą chorizo i śliwką
-Indyk nadziewany morelami glazurowany miodem
-Polędwiczka wieprzowa nadziewana suszoną śliwką
Sery żółte, pleśniowe, roladki serowe
Śledź w oleju lnianym
Galaretka wieprzowa z golonką
Tymbalik z drobiu z jajkiem
Caprese z pomidorów i mozzarelli z listkami bazylii
Różyczki z wędzonego łososia
Sałatka brokułowa ze słonecznikiem
Sałatka z makaronu prażonego z kurczakiem
Marynaty
Masło
Pieczywo mieszane
Kolacja I / 1 szt na osobę
Filet drobiowy z pomidorem i mozzarellą
Plastry z indyka z warzywami
Filet po parysku
Sałatka grecka z serem feta
Kluseczki opiekane
Ziemniaki opiekane
Frytki
lub
Udziec wieprzowy serwowany przez kucharza
Kapusta zasmażana z wędzonym boczkiem
Kluseczki opiekane
Frytki
Ziemniaki opiekane
Kolacja II /1 do wyboru/
Barszcz czerwony z pasztetem lub krokietem
Gulasz wieprzowy
Bogracz
Boeuf strogonow
****************************************
Menu weselne 265 PLN/os
Powitanie Młodej Pary chlebem i solą
Wino musujące dla gości weselnych
Obiad
Zupa /1 do wyboru/
Rosół drobiowo – wołowy z makaronem
Krem z warzyw
Krem z grzybów leśnych
Danie główne
Mięsa /5 rodzajów do wyboru, 2,5 porcji na osobę/
Rolada wołowa / wieprzowa
Roladka z udka kurzego z pieczarkami
Policzki wołowe
Devolay z masłem i z zieloną pietruszką
Roladka ze szpinakiem i fetą
Udko kacze / pierś kacza
Indyk ze szpinakiem
Indyk z orzechami
Pieczony karczek z pieca
Filet z łososia pieczony podany na białym sosie
Dodatki skrobiowe
Kluski śląskie
Ziemniaki z koperkiem i masłem
Sos pieczeniowy
Dodatki warzywne / 4 do wyboru/
Kapusta czerwona z boczkiem i cebulką
Buraczki z dodatkiem chrzanu
Kapusta pekińska z czerwoną fasolką na lekkim sosie
Marchew z mandarynką
Seler z rodzynkami na śmietance
Kapusta biała gotowana lub surówka
Pietruszka z orzechami na śmietance
Deser
Tort weselny /dodatkowo płatny/
Patery ciast
Drobne ciasteczka
Owoce
Kawa /bez ograniczeń/
Herbata /bez ograniczeń/
Zimna płyta
Półmisek zimnych mięs
– Schab nadziewany kiełbasą chorizo, śliwką
– Indyk nadziewany morelami glazurowany miodem
– Polędwiczka wieprzowa nadziewana suszoną śliwką
Sery żółte, pleśniowe, roladki serowe
Śledź w oleju lnianym
Galaretka wieprzowa z golonką
Tymbalik z drobiu z jajkiem
Caprese z pomidorów i mozzarelli z listkami bazylii
Różyczki z wędzonego łososia
Sałatka brokułowa ze słonecznikiem
Sałatka z makaronu prażonego z kurczakiem
Marynaty
Masło
Pieczywo mieszane
Kolacja I /1 porcja na osobę
Filet drobiowy z pomidorem i mozzarellą
Plastry z indyka z warzywami
Filet po parysku
Sałatka grecka z serem feta
Kluseczki opiekane
Ziemniaki opiekane
lub
Udziec wieprzowy serwowany przez kucharza
Kapusta zasmażana z wędzonym boczkiem
Kluseczki opiekane
Frytki
Ziemniaki opiekane
Kolacja II /1 do wyboru/
Gulasz wieprzowy
Bogracz
Boeuf strogonow
Kolacja III / 1 do wyboru
Barszcz czerwony z pasztetem lub krokietem
Napoje zimne:
Woda mineralna w karafkach z cytryną 0,5l/osoba
Soki owocowe (jabłko, pomarańcza) 0,5l/ osoba
***********************************************
Menu weselne 295 PLN/os
Powitanie Młodej Pary chlebem i solą
Wino musujące dla gości weselnych
Obiad
Zupa /1 do wyboru/
Rosół z 3 rodzajów mięsa /kaczka, kurczak, wołowina/ z makaronem
Krem z borowika z ziołowym omletem
Krem z korzenia pietruszki z jajkiem poche
Danie główne
Mięsa /5 rodzajów do wyboru, 2,5 porcji na osobę/
Rolada wołowa / wieprzowa
Pierś gęsia w majeranku
Rolada z udka kurczaka z kurkami
Pierś i udko kacze confit
Polędwiczka wieprzowa faszerowana papryką i kaparami
Sakwy ze schabu z suszonym pomidorem
Pierś z kurczaka po parysku
Filet drobiowy z grilla z pomidorem i serem camembert
Pierś z kurczaka z kostką owinięty szynką parmeńską
Filet z indyka nadziewany szpinakiem i fetą
Kule z piersi z indyka ze szpinakiem i gorgonzolą
Dodatki skrobiowe
Kluski śląskie
Ziemniaki z masłem i koperkiem
Ziemniaki pieczone z czosnkiem i rozmarynem
Sos pieczeniowy
Dodatki warzywne / 4 do wyboru/
Kapusta czerwona z boczkiem i cebulką
Buraczki
Kapusta pekińska z czerwoną fasolką na lekkim sosie
Marchew z mandarynką
Seler z rodzynkami na śmietance
Kapusta biała gotowana z czosnkiem i koperkiem
Mizeria na jogurcie z koperkiem
Buraczki glazurowane w miodzie
Bukiet warzyw blanszowanych z migdałami
Deser
Tort weselny /dodatkowo płatny/
Fontanna czekoladowa z owocami
Patery ciast
Drobne ciasteczka
Owoce
Kawa /bez ograniczeń/
Herbata /bez ograniczeń/
Zimna płyta
Półmisek zimnych mięs pieczonych:
– Indyk nadziewany morelą
– Schab nadziewany kiełbasą chorizo
– Polędwiczka wieprzowa nadziewana suszoną śliwką
Talerz serów i roladek serowych
Różyczki z łososia wędzonego
Ptysie nadziewane farszem z szyjek rakowych
Caprese z blanszowanych pomidorów i mozzarelli z listkami bazylii
Śledzie z cebulką skropione olejem lnianym
Ozorki wieprzowe w galarecie
Szynka rolowana z musem chrzanowym w auszpiku
Tymbaliki z kurczaka z jajkiem
Filet z dorsza w jarzynach
Sałatka cesarska z kurczakiem i parmezanem
Sałatka śląska warzywna
Marynaty
Masło
Pieczywo mieszane
Kolacja I
Udziec wieprzowy serwowany przez kucharza
Kapusta zasmażana z wędzonym boczkiem
Kluseczki opiekane
Frytki
Ziemniaki opiekane
Kolacja II / 1 do wyboru/
Bogracz z kluseczkami
Jałowcowy gulasz z dzika
Boeuf strogonow
Żurek na wędzonce z jajkiem
Kolacja III
Barszcz czerwony z pasztecikiem z ciasta francuskiego lub krokietem
Napoje zimne:
Woda mineralna w karafkach z cytryną 0,5l/ osoba
Soki owocowe (jabłko, pomarańcza) 0,5l/ osoba
Napoje gazowane /coca-cola, fanta, sprite 0,25l/ 2szt/ osoba